За Академията

Архив 2019 – 2020

Омръзна ли ви да предлагате скришом своята продукция, приготвена с много любов и старание? Омръзна ли ви от псевдо „домашните“, „фермерски“ и „занаятчийски“ храни по супермаркетите и ресторантите? Кога за последно „вдишахте“ свободата да направите своя продукт без да се съобразявате с никого? Вероятно отдавна жадувате да стартирате собствен бизнес и да правите храна по своя начин. Виждате много успели хора около себе си, които са имали волята или късмета да са свободни, но вие чувствате, че не ви достигат сили или „връзки“, за да заработи това и за вас. Искате нещата да зависят само от вас, а не от другите, но досега все не е идвал моментът за това. Времето минава и мечтата ви за собствена пекарна, работилница за домашна лютеница или кокетно ресторантче ще си остане само една мечта.

Готови ли сте да създадете бизнеса с местни храни, за който мечтаете?

„Пендара“ е дългосрочен проект на Фондация LocalFood.bg, който цели да подпомага старта на бизнес инициативите с местни храни, да проучи в детайли потенциала на принудителния сив сектор и да допринесе за реформи в полза на свободните продажби на домашни храни.

„Академия Пендара“ е единствената по рода си българска програма за цялостна подготовка на малки бизнеси в областта на фермерските, занаятчийските храни и агро-гастро-винения туризъм. Тя включва базово онлайн обучение,  практически курсове и тренинг турове до ферми.

Програмата предлага също HACCP обучение с удостоверение.

Нашата Академия „Пендара“ превръща желанията в бизнес реалност. Различните програми за стартиране на микро бизнес с храни са точно за вас. Водени от нашия експертен екип, те ще развият уменията ви сами да изготвите своята технологична документация (HACCP), да разработите свой бизнес план, ще ви насочат към успешните практики в областта на местните храни, като се позовават на много практически примери и опита „на живо“ на лекторите и гост – менторите.

Академия „Пендара“ е за вас, ако:

  • Сте човек на действието, а не чакате и не се оплаквате;
  • Сте човек, на когото му е писнало да работи за друг;
  • Сте човекът, който иска да прави това, което му харесва, а не това, което другите искат от вас;
  • Сте човекът, който има идея за собствен бизнес, но все още нещо ви спира да направите тази крачка;
  • Сте човекът, който вярва, че сега е моментът да сбъднете мечтите си.

Академия „Пендара“ НЕ е за вас, ако:

  • Искате до края на живота си да оферирате вашата продукция през Facebook или на щайга върху тротоара;
  • Искате да работите сигурна, но скучна работа;
  • Не вярвате, че институциите в България ще ви допуснат да правите микро бизнес;
  • Не искате да вземете живота си в ръце и очаквате някой друг да се погрижи за вас;
  • Мислите, че знаете всичко за бизнеса с местни храни и няма какво ново да научите.

Някои от нашите лектори

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите