Екип и партньори

инж. Гергана Кабаиванова

Основател и управител на фондацията

инж. Гергана Кабаиванова е инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната. Тя е водещ експерт в маркетинга на фермерските и автентичните храни, консултира най-добрите ресторанти в страната, които са фокусирани върху възстановяването на българския вкус и кулинарни традиции. Тя е член на работни групи в МЗХГ, насочени към политиките за най-малките фермери и производители на храни.

Тя е завършила магистратура по специалността „Технология на растителни масла и козметичните продукти“ към Университета по Хранителни Технологии в Пловдив и има дългогодишен опит като маркетинг мениджър за няколко козметични компании и търговски център.

д-р Илиян Костов

Ментор на „Академия Пендара

Д-р Илиян Костов е водещ експерт по безопасност на храните и ветеринарни въпроси. Заместник директор на Центъра за оценка на хранителната верига, част от Министерството на земеделието, храните и горите.

инж. Валери Савов

Експерт по Безопасност и Контрол на храните

Експерт по качество и безопасност на храните към Проект “Пендара”. Инж. Валери Савов е бил Началник отдел „Търговия на дребно“ към дирекция „Контрол на храните” към ЦУ на БАБХ. Понастоящем е контролиращ експерт за качеството на храните в голяма търговска верига.​

д-р Анна Филипова

Експерт по Безопасност и Контрол на храните

Експерт по качество и безопасност на храните към Проект “Пендара”. Отговаря за район Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, В. Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. Д-р Анна Филипова е била инспектор в ДВСК и има дългогодишен опит като експерт при изграждане на НАССР системи в редица предприятия за храни от животински произход.

Екатерина Терзиева

PR мениджър

Екатерина Терзиева е журналист и лицензиран гид и тур лидер. Има над 20 години практика в различни ежедневници – 7 г. е кореспондент на вестник “Сега”, 5 г. е в екипа на в. “24 часа”, била е и в Българска телеграфна агенция. Работила е по някои международни медийни проекти като Балканска мрежа за разследващи репортажи. Междувременно има редица специализации и журналистически обучения по линия на ВВС World Trust, European Journalism Centre със седалище в Маастрихт, Холандия, Европейската комисия, а впоследствие и специализирани обучения за журналисти с ресор земеделие и храни към DG AGRI на ЕК. От началото на 2015 г. е  председател на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България, пълноправен член на Еuropean Network of Agricultural Journalists (ENAJ).

През 2012 г. и тя като мнозина свои колеги започва болезнено да усеща интензивното разместване на пластовете в медийния сектор. Трябва да вземе решение – дали да продължи в медиите в условията на нарастващ корпоративен натиск и зависимости, или да се заеме с нещо ново смислено. Давайки си сметка, че иска да посвети усилията си на значима за хората тема, основава медията за земеделие и храни Агроновините. Твърдо вярва, че хората се нуждаят от по-голяма осведоменост за връзката между фермата и тяхната чиния. Храната, чистотата й, произходът й, човешките лица и съдби зад един продукт все повече застават в нейния фокус. Междувременно учи и се лицензира като екскурзовод и тур лидер към  Министерството на туризма, членува и в Асоциацията на екскурзоводите в България. Организира и води различни гастрономически турове, които представят местните общности, тяхната култура и природни дадености чрез храната и хората, които я произвеждат. Фокусът са традиционните местни храни, произведени по устойчив и честен начин. Чрез тези турове тя не само показва отличните дадености на България по отношение на нейната гастрономия, вино, земеделие и култура, но помага на мнозина фермери да се отворят към обществото. Предлагайки дегустации на продуктите си, производителите осъществяват директни контакти със свои бъдещи клиенти, като скъсяват веригата за продажби. Така фермерите получават добавена стойност, а за техните посетители пътешествията към селото се превръщат в пътуване към корените и преживяване за всички сетива.

Екатерина Илиева

Финансов мениджър

.

Кулинарните фестивали на България

Партньор

Кулинарните фестивали на България е за всеки, който иска намери и съхрани събитията, където хората творят с ръцете си кулинарната история на България.

Фондация „Ямбол – вкус и традиции“

Партньор

Фондацията дава видимост на ямболски храни, продукти и рецепти. Нека заедно поставим Ямболска област на кулинарната карта на България!

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите