Гастрономически тур – как да създадете и публикувате?

gastronomy-tour

Преди да публикувате вашето първо преживяване, завършете оформлението на домакински си профил:

  • Влезте в <Твоят профил на Домакин> – <Настройки на магазина>
  • Качете своя лична профилна снимка в квадратен формат – нещо свежо. Вашите гости ще ви разпознават чрез нея.
  • Добавете и хоризонтална снимка на профила, с която най-точно да представите съдържанието и формата на вашите преживявания. Това би могло да бъде ваше майсторско ястие, или кадър от трапеза с вашите гости, или кадър от вашето място за гости, или друго, което прецените, че е най-отличително за вас като домакин.
  • Име на преживяването
  • Дата или дни от седмицата, в които ще се провежда – вижте по-долу информацията за “събитие с дата по избор” и “събитие с конкретна дата”
  • Начален час и продължителност или, ако турът продължава повече от един ден – само продължителност в дни
  • Категория преживяване – изберете “Гастрономически турове”
  •  Капацитет на гостите:
    • Минимум гости за преживяването ви
    • Максимум гости
  • Избор между отворено и затворено събитие – вижте поясняващата информация по-долу
  • Избор на срок за резервации (обичайно е до 7 дена преди датата)
  • Избор на срок аа анулации (обичайно е до 7 дена преди датата)
  • Текст за представяне на събитието
  • Крайна потребителска цена за гост или за резервация – вижте поясняващата информация по-долу
  • Крайна цена за деца и пояснение до каква възраст дефинирате “дете”
  • Снимки, анонсиращи събитието – 5 до 8 броя. В нашият сайт по-добре изглеждат хоризонталните снимки.

Затворени събития: когато домакинът приема само една резервация – например: само един гост, или двойка, или семейство, или компания – и външни гости не се допускат.

Отворени събития: когато за дадена дата домакинът приема повече от една резервации и допуска хора от различни компании, които не се познават, да бъдат по едно и също време на преживяването.

Домакинът обявява, че в дадени дни от седмицата и/или периоди от годината е отворен за гости и им дава възможност те сами да изберат предпочитана дата през нашата резервационна система.

Обичайно домакините дават срок от 7 дена преди предпочитаната дата, за да могат гостите да я резервират.

Срокът за резервации е по избор на домакина и се настройва през формата за публикуване на преживявания.

Домакинът обявява фиксирана дата и час за начало на събитието, за което събира група от предпочитан брой гости.

Желателно е поне месец предварително да публикувате такова преживяване, за да може да достигне до широка аудитория.

Възможни са 2 варианта на ценообразуване на крайната потребителска цена, която трябва да посочите в настройките на преживяването:

  • С комисионна, когато можете да предложите отстъпка от 25%
    Пример: публикувате крайна цена 40 лв на гост. При реализирана резервация, ние ви изплащаме 30 лв./гост и задържаме комисионната от 10 лв./гост.
  • С добавяне на надценка от 33,34%, когато не можете да предложите отстъпка от цената си.
    Пример: публикувате крайна цена 40 лв на гост. При реализирана резервация, ние ви изплащаме 30 лв./гост и задържаме надценката от 10 лв./гост.

За улеснение да калкулирате цената, ползвайте този калкулатор

Преди да бъдат публикувани, вашето представяне и обяви ще бъдат прегледани от администратор. Възможно е това да отнеме от 1 до 3 работни дни, но обичайно отговаряме до няколко часа.

Ако вашата информация отговаря на нашите стандарти, ще бъде одобрена и публикувана. Ако не, тогава ще се свържем с вас, за да ви предложим подобрения. Веднага щом профилът и обявата ви бъдат публикувани, можете да ги споделите и да започнете да каните гости.

Какво е гастрономически тур?

За да предложите гастрономическо пътешствие, трябва да планирате посещение на минимум 2 места в даден район, които представят земеделието, кулинарията и културата му, а вие трябва да бъдете негов водач.

Примерни програми (неизчерпателни)

Вариант на програма 1:

  • Посещение на ферма с дегустация
  • Посещение на винарска изба с дегустация
  • Гостуване у местно читалище с обличане на носии

Вариант на програма 2:

  • Кулинарна работилница с местна домакиня
  • Обяд във ферма с дегустация на местно вино

Вариант на програма 3:

  • Градски тур с посещение на кулинарни, културни и исторически места
  • Посещение на винарска изба

Разгледайте вече публикувани гастрономически турове

Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза

54 лв. Неограничени билети
Каним ви на гастрономически тур, с който ще обиколим всички...

Сусамов тур

40 лв. Неограничени билети
С това пътешествие ще ви отведем в Източните Родопи, за...

На гости в Шишковци с истории за Майстора

40 лв. Неограничени билети
Гостувайте на леля Ваня в Шишко̀вци, влезте в дома ѝ,...
0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите