Къща „Караиван“

Категории: , , Етикет:

Детайли

Къща за гости

Адрес: село Арда

Къщата е построена през 1894 година в традиционния родопски стил. От тогава е претърпявала доста метаморфози и осъвременявания, за да достигне до сегашния си вид. Последната и основна реновация е през 2009-2010 година.

За гости се отдават 3 апартамента.

Апартаменът на приземния етаж се състои от всекидневна с камина и две легла, кухня и трапезария, баня и тоалетна. Подходящ е за двама души, които да прекарат една прекрасна почивка в района. Може да се използва и като мезонет с първия етаж, с който имат топла връзка.

Първият етаж се състои от две спални, кухня, голям салон, баня и тоалетна. От салона се влиза в трите самостоятелни помещения и се излиза на тераса с гледка към река Арда и римския мост. Семейната спалня е с двойно легло, камина и преходна врата към кухнята. Другата спалня е с 2 единични легла и едно подвижно. Кухнята е оборудвана с всичко необходимо за приготвяне и сервиране на храна. В салона има трапезария и кът за четене и разговори.

Апартаментът на втория етаж също е със специфично централизирано разпределение, характерно за къщите от онова време. От входната врата се влиза в просторен салон. В салона се намира кухнята, трапезарията с камината, кът за телевизия и перално помещение. Преди това място се е изпозвало за събиране на многобройната челяд за нижене на тютюн и ронене на царевица. Сега това е едно приятно място за разговори, за приготвяне на храна и похапване. От салона се влиза във всяка спалня, общо три на брой, и в банята с тоалетна. Две от спалните са с единични легла от френски тип, които могат да се съединяват, а едната е със спалня и е обзаведена в битов стил.

 • Кухня за приготвяне на храна
 • Камина
 • Wi-fi
 • Паркинг
RO апартамент на приземен етаж с 2 легла
Нощувка без изхранване. Цена за апартамента
60 лв.
RO апартамент на първи етаж с 6 легла
Нощувка без изхранване. Цена за апартамента
150 лв.
RO апартамент на втори етаж с 6+1 легла
Нощувка без изхранване. Цена за апартамента
150 лв.
RO цялата къща
Нощувка без изхранване. Цена за нощувка в цялата къща
350 лв.
Места за настаняване 15
Баня и тоалетна самостоятелни

Не се предлага изхранване. Създадени са условия за готвене на храна.

Резервация

Резервацията ви ще бъде потвърдена от обекта на настаняване или хранене. Очаквайте обаждане или съобщение на мейл.

  Отзиви

  Все още няма отзиви.

  Напишете първия отзив за „Къща „Караиван““

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *