Панорамна площадка „Върхът“

Детайли

Панорамната площадка „Върхът“ край село Могилица бе открита през лятото на 2020 година. Най-новата туристическа атракция по Горното поречие на река Арда е изградена с помощта на местни жители от селата Могилица, Арда и Горна Арда. Разположена е на 1351 метра надморска височина с относителна денивелация 350 метра. Уникалното съоръжение се намира на 9 км от центъра на Могилица. По вековен римски път може да се достигне както пеша, така и с високопроходим джип.

От панорамната площадка се разкрива спираща дъха гледка към региона като на юг се вижда Ардин връх, на север – вр. Карлък, кулата Снежанка и връх Момчил, на запад – с. Бориково, Черешките и Кошуте, а на изток родопския връх Ком. Виждат се множество селца и махали по-известни от които са: село Могилица, село Арда, село Бориково, село Черешките, село Турян и други.

Съоръжението е изградено на ръба на скалист връх, а относителната височина от пътя, който се вие долу в ниското е 350 метра. Последния метър и половина е от стъкло и осмелилите се да стъпят на него могат да погледнат право надолу в пропастта. Разбира се, всичко е обезопасено и подходящо за посетители на всякаква възраст.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Панорамна площадка „Върхът““

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *