Академия Пендара – онлайн обучение

120.00лв.

Категория: Етикет:

1993 налични

Статус

1993 Налични билети

7 Продадени

Детайли за събитието

akademiya-pendara-2020

Академия Пендара – базово онлайн обучение със свидетелство за проведен HACCP курс

Ако сте готови да създадете бизнеса с местни храни, за който мечтаете, добре дошли в онлайн програмата на Академия Пендара. Тя съдържа отговори на базовите въпроси, свързани с позиционирането, планирането и регистрацията на един стартиращ микро бизнес за фермерски и занаятчийски храни. Ако искате да доразвиете вашите познания и умения в по-практическа насока, включете се в нашите тренинг турове и обучения.

Програма

Модул 1: Безопасност и качество на храните

Лектор: д-р Илиян Костов, Център за Оценка на Риска по Хранителната Верига, МЗХГ

 • Международно, европейско и национално законодателство по безопасност на храните. Кратък преглед на европейското и българското законодателство по безопасност на храните и, в частност, за микро и малките предприятия. Какви са изискванията към микро предприятието за производство и микро обектите за продажба на храни. Общ преглед на системите за безопасност и качество на храни (НАССР/ТД/ДПП).
 • Насоки за прилагането на системи за управление на безопасността на храните, обхващащи пререквизитни програми (ПРП)
 • Насоки за прилагането на системи за управление на безопасността на храните, основани на принципите на НАССР процедури в някои предприятия за производство на храни – въведение
 • Насоки за прилагането на системи за управление на безопасността на храните, основани на принципите на НАССР процедури в някои предприятия за производство на храни – принципи
 • Насоки за улесняване и гъвкавост при прилагането на системите за управление на безопасността на храните в микропредприятията и за търговци на хранителни стоки на дребно. Управление на безопасността на храните за малките търговци на храни в търговията на дребно с храни: прилагане на идентификацията на опасностите, класиране и контрол в месарски, хранителни, хлебни, рибни и сладоледени магазини.
 • Дискусия по казус за преструктуриране на микро бизнес за преработка на зеленчуци.

Модул 2: Бизнес моделиране и маркетинг

Лектори: инж. Гергана Кабаиванова, Фондация LocalFood.bg
Иван Бондоков и Валентина Куцева, Limacon Marketing
Бояна Стоилова, Фондация “Америка за България”

 • Дефиниране. Какво е местна храна и как европейското законодателство я дефинира? Готови ли сте за собствен бизнес с местни храни?
 • Пазарът. Какво кара хората да купуват местни, занаятчийски и фермерски храни? Кои са вашите клиенти, какво е тяхното поведение и къде ще ги намерите? Какво отличава предприемачите в микро бизнеса – 7-те предимства „Малък, но могъщ“?
 • Бизнес Моделиране. Структура на компанията. Компетенции и качества на екипа. Краткосрочни и дългосрочни цели на компанията. Анализ на конкуренцията и анализ на потенциални клиенти. Позициониране на пазара и маркетинг цели.
 • Продуктов дизайн и мърчандайзинг. Дизайн на продукта, опаковката, магазина и ресторанта. Аранжиране на продукцията в търговския обект.
 • Процъфтяващ микро бизнес на новото време. До какви промени в бизнеса ще доведе коронавирусната епидемия и как да се възползвате от новите възможности? 3 стъпки за процъфтяващ микро бизнес на новото време.
 • Дигитален маркетинг за микро бизнеса. От лекцията ще разберете повече за връзката между собствени, платени и спечелени канали и каква е ролята на социалните мрежи и чатботовете в онлайн комуникацията ви. Ще намерите добри примери и практически съвети, за да може, когато създавате и адаптирате съдържание за съответните онлайн канали, да позиционирате по-успешно микро бизнеса си.

Модул 3: Агро, гастро и винен туризъм

Лектори: Екатерина Терзиева, www.slowtours.bg
Антония Чиликова, www.ecotourconsulting.eu
доц. д-р Десислава Димитрова, Slow Food в България

 • Агро, гастро и винен туризъм. Идентичност на местните храни, местно кулинарно наследство и култура – каква добавена стойност носят те на вашия микро бизнес? Защо си струва да привличате туристи във фермата и мястото на производство?
 • Агро, гастро и винен туризъм. Набира ли скорост селския туризъм у нас и какви са предизвикателствата пред малките обекти за хранене и настаняване? Как се организират успешни кулинарни събития, фестивали, дни на отворените врати и др. събития във фермата и мястото на производство?
 • Идентичност на храната – произход, история и лице. Фактори, свързани с идентичността на храните. Кулинарно разнообразие и идентичност. Европейски схеми за качество. Местни породи и свързани с тях продукти. Местни сортове и популации. Идентичност на храните и Натура 2000

Модул 4: Фермерски пазари

Лектор: инж. Гергана Кабаиванова, Фондация LocalFood.bg

 • Успешни фермерски пазари. Как да правите успешни продажби на фермерските пазари и да си изградите общност от верни клиенти?

Модул 5: Финансиране

Лектор: Ангелина-Йоана Тодорова, Фонд на фондовете

 • Финансиране на стартиращите микро бизнеси.

Лектори

Д-р Илиян Костов

Д-р Костов има следдипломна специализация по ветеринарно-санитарна експертиза в НДНИВМИ, гр. София. Индивидуална специализация по управление на контрола на сурово мляко по цялата верига в НИУ Мейджи, Япония.

2

Гергана Кабаиванова

Инж. Гергана Кабаиванова е управител на Фондация LocalFood.bg, основател на проекта Пендара и инициатор на първите фермерски пазари в големите градове на страната. Тя е експерт по маркетинг и бизнес развитие на микро предприятията в областта на храните и козметиката.

Валентина Куцева

Валентина Куцева завършва висше образование в Щутгарт, Германия, а след това живее близо 2 години в Калифорния, САЩ, където трупа опит като маркетинг експерт за група от фирми в индустриалния (B2B) сектор.

Иван Бондоков

Иван Бондоков прекарва цели 6 години във Вюрцбург, Германия, където следва политология. След завръщането си в България през 2008 година, той работи в международния гигант HP и дигиталната платформа за социална промяна Move.bg.

dav

Екатерина Терзиева

Екатерина Терзиева е журналист и лицензиран гид и тур лидер. Има над 20 години практика в различни ежедневници – 7 г. е кореспондент на вестник „Сега“, 5 г. е в екипа на в. „24 часа“, била е и в Българска телеграфна агенция. Работила е по някои международни медийни проекти като Балканска мрежа за разследващи репортажи.

toni

Антония Чиликова

От 2000 до 2015 г. разработва проекти и инициативи свързани с устойчив туризъм и развитие на селските райони в Средни Родопи. Консултант и преподавател по алтернативен туризъм от 2001 г., към различни организации, вкл. Фондация Агора, Америка за България, Българска асоциация по алтернативен туризъм и Фермерски пазар Пендара.

bty

Бояна Стоилова

Специалист по дигитален маркетинг, работила за много български и международни брандове.

Нашите клиенти за нас

4 отзива за Академия Пендара – онлайн обучение

 1. Стефан Стефанов

  Благодаря Ви, че бях част от това зареждащо и ползотворно обучение!
  Радвам се, че има хора като Вас – съвременни будители! Има надежда!
  Продължавайте за вдъхновявате хората към по-доброто!

 2. Венци Велков

  Благодаря и от мое име за семинара и всеодайността на всички ви. Личеше с колко отношение го правите. Научих нови и полезни неща. Хареса ми и това, че имаше много истории от практиката, а не просто суха теория. Вече виждам процесите в производството си и всичко по веригата по нов по-задълбочен начин и прилагам наученото.

 3. Mara Radeva

  Благодаря много за предоставените материали.
  Семинарът беше с много интересна програма, презентациите бяха интересни и стойностни, за мен беше наистина полезно и вдъхновяващо.

 4. Люба Радева

  Курсът беше много добър и ми беше много полезен, изясниха ми се нещата и ми помогна много.

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *