Събитието е минало

Тренинг тур „Вдъхновения от Северозапада“

300.00лв.

Присъедини се
Начало
14.06.2019
Край
16.06.2019 Цял ден
Телефон
+359888402997
Ел. поща



Ако сега стартирате бизнес идея за местни храни​,
​Ако имате действащ малък бизнес с местни храни​,
​Ако сте готвач или ресторантьор,
привлечен от каузата за възстановяване на българския вкус​,
Този тренинг тур е точно за вас!​

Какво е тренинг тур?


Практическото обучение учи:


Курсът преподава практически познания и умения за микро предприятията за храни:


  • устройство на помещенията и технологичното оборудване;
  • организация на производството;
  • санитарно-хигиенно поддържане на обекта
  • произход и проследимост на храната;
  • добри търговски практики;
  • организация на персонала;
  • маркетинг;
  • продажби.

Как да организирате производството и търговията си спрямо специфичните нужди на бизнеса за местни, в т.ч. традиционни, фермерски и занаятчийски храни;

Как да прилагате успешно опростени производствени практики и HACCP;

Как да съчетавате предлагането на качествена и полезна храна с автентичния местен опит, култура и история;

Как да превърнете приготвянето на местни храни в успешна бизнес и туристическа услуга.Тренинг тура до малки ферми и занаятчийници е възможност за договаряне на директни доставки на малки количества местни храни до магазини и заведения в цялата страна.


Участие


Броят на участниците е ограничен!
Умишлено се придържаме към малки групи, за да сме сигурни че ще имате добри възможности за индивидуална комуникация с нашия екип от HACCP експерт и менторите.


Транспорт


Личен автомобил или споделено пътуване с останалите участници.

Предварителната организация на транспорта се осъществява ТУК.

Ако предлагате или търсите място за споделено пътуване, моля последвайте линка.


Дати на провеждане:


14 – 16 юни 2019


Програма


14 Юни

08.00 ч.

Тръгване от София

10.00 ч.

Ферма “Юлия Стоянова”
с. Гинци, общ. Годеч
10.00 – 11.00 ч.


Юлия Стоянова създава фермата през 2011 г. и днес имат 240 овце, които пасат свободно в зоната от Натура 2000 „Западна Стара планина и Предбалкан”. Оттам идва и неповторимият вкус на млякото и сиренето, което тя прави. От 2016 година фермата е регистрирана по Наредба 26 за преработка във фермата и директни продажби.

11.00 ч.

karayana

Ферма “Каряна”
с. Ягодово
11.00 – 12.00 ч.


Козе ферма “Каряна” е създадена през 2015 година. Произвежда рикота и тип тоскана от козе мляко. Ще ви срещнем със собственика Теодор Вълчанов.

12.30 ч.

krushata

Ферма “Крушата”
близо до Берковица
12.30 – 13.30 ч.


Среща и беседа с Иван Атанасов – потомствен каракачанин, който отглежда рядка порода овце – реплянска. Производител на овче сирене и мляко.

13.30 ч.

krusteva-kushta

Хотел – ресторант „Кръстева къща“
гр. Берковица
13.30 – 15.00 ч.


Стара възрожденска къща, строена през 1876 г. с прекрасна лятна градина, в която е позициониран ресторантът. На това вдъхновяващо място ще поспрем за вкусен обяд с традиционни местни ястия.

15.30 ч.

kostenci

ЕТ “Инко – Ивалин Цеков”
с. Костенци
15.30 – 16.30 ч.


Селскостопански производител и преработвател на собствената си продукция от ягоди, малини и горски плодове.

16.30 ч.

teodor

Пчелар Теодор Пушкаров
село Меляне
16.30 – 17.30 ч.


Първият пчелар от Област Монтана, регистрирал се по Наредба 26. Теодор Пушкаров е потомствен пчелар, наследил занаята от своя дядо. Живее в Монтана, а пчелинът му се намира в малкото планинско селце Меляне, в зона от мрежата Натура 2000 „Западен Балкан“. Гледа на пчелите не просто като на бизнес или начин на препитание, за него те са истинското му призвание. Продава на фермерски пазар в София.

19.00 ч.

kiprovetz

Хотел Кипровец
град Чипровци
19.00 ч.


Вечеря с традиционни местни ястия и дискусия с нашия екип от HACCP експерти. Нощувка.

09.30 ч.

15 Юни

09.30 ч.

chiprovskikori

Цех за домашно печени кори за баница
гр. Чипровци
9.30 – 10.00 ч.


Чипровски домашно печени кори за баница.

10.30 ч.

sinevka

Демонстрационен център “Традициите на Северозапада”
с. Превала
10.30 – 11.30 ч.


Среща с Мая Ангелова – производител на домашни сладка и лютеница.

11.30 ч.

yaica

Ферма “Йордан Живков”
с. Превала
11.30 – 12.30 ч.


Ферма за яйца от свободни кокошки. Продават се на пазара Борово в София.

12.30 ч.

Демонстрационен център “Традициите на Северозапада”
с. Превала
Обяд


14.30 ч.

Ферма “Реплянка”
с. Репляна
14.30 – 15.30 ч.


Фермата отглежда около 600 овце от автохтонната порода реплянска овца – традиционна местна порода. Тя приютява и демонстрационен център за производство на кисело мляко и сирене.

16.30 ч.

Винарска изба Боровица
16.30 – 17.30 ч.


14.30 ч.

Хотел “Хан Мадона”
с. Фалковец
14.30 – 15.30 ч.


Собственикът е член на Българската асоциация за алтернативен туризъм и ще разкаже, за многогодишният си опит в областта на селския и екотуризма.
Дискусия с нашия екип от HACCP експерти. Нощувка.

16 Юни

09.15 ч.

Закуска – Хотел „Хан Мадона“
Тръгване – 9.15 ч.

09.15 ч.

Ферма Версол
с. Лик
9.00 – 10.00 ч.


Семейна биодинамична ферма

11.50 ч.

Ферма “Братя Пендански”
с. Алтимир
11.50 – 12.00 ч.


Производител на натурален парен кашкавал с боровинки

13.00 ч.

Обяд в село Борован или Враца. Връщане в София – около 15 ч.

Тренинг тур „Вдъхновения от Северозапада“

300.00лв.

Категории: , Етикет:

29 налични

Статус

Събитието е минало

0 Продадени

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тренинг тур „Вдъхновения от Северозапада““

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *