Бито сирене

 In Рецепти

Традиционен млечен продукт, произвеждан по вековна рецепта от Салих Паша в с. Бориково, близо до родопското село Могилица.

Продукти

10 литра овче прясно мляко, мая за сирене

Приготвяне

Прясното мляко се подсирва с 40 капки мая за сирене. Сместа се сипва в каца и престоява 1-2 часа. След това се бърка, докато излезе маслото и се прибира. Останалата течност се сипва в казан и се слага на огъня, бърка се постоянно, докато се получи сиренето. Готовото сирене се изважда и се оставя да зрее. От него може да се приготви синдермьо.

Къде да опитате?

  • Агушеви конаци

    Още
  • Вила Ади Арт

    Още
  • Дядова ряка

    Още
  • Етно Арт Руми

    Още
  • Изворът на Арда

    Още
  • Комплекс „Гераница“

    Още
  • Комплекс Арда

    Още
  • Къща „Караиван“

    Още
  • Къща Аргирови

    Още
  • Къща Звездица

    Още
  • Панорамна площадка „Върхът“

    Още
  • Пещера „Типицето“

    Още
  • Пещера „Ухловица“

    Още
  • Хотел Бащината къща

    Още
  • Хотел Изворът Арда

    Още
  • Хотел Митница и ТКЗС Билянци

    Още
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите