Боженско есенно мезе

 In Северняшка и добруджанска кухня
bozjenskichiflik031

Типично ястие за Боженски чифлик.

Продукти за 4 порции

  • 4 средно големи глави лук
  • 4 червени чушки
  • олио
  • оцет
  • сол
  • чесън
  • магданоз

Приготвяне

Подбират се еднакви по големина глави лук. Отрязва се по малко от двете страни. Подреждат се в тавичка и се посоляват, като се слага по малко олио и оцет във всяка глава. Пече се около 40 минути. Чушките се почистват от семките и се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се накъсват. Подправят се с олио, оцет, сол, чесън и магданоз. Аранжират се около изпечения лук.

Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите