Джуркана коприва по чипровски

[mk_image src=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/chiprovci-djurkana-kopriva01.jpg” image_width=”1200″ image_height=”600″ link=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/chiprovci-djurkana-kopriva01.jpg” target=”_blank” align=”center”]

Типично ястие за Чипровци.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

Коприва, люти чушки, чесън, сол, брашно, олио

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

Измиваме старателно листата на копривата и ги бланшираме. През това време в мазнината се задушава нарязаният чесън, а след това се добавя и отцедената коприва. Тя не пуска толкова вода, колкото спанака или лапада, затова е добре да се долее около чаша вода. Добавят се и сушените люти чушки. Разбърквате периодично, докато копривата омекне и стане на каша, която се сгъстява с малко брашно (отнема около 10 минути). Подправя се с червен пипер.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара