Картофен кашник с праз

Типично ястие за родопското село Могилица.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

1, 5 кг картофи, 3-4 стръка праз лук, 4-5 с. л. олио, 1 щипка червен пипер, черен пипер, сол

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

Обелваме и нарязваме на кръгчета картофите, слагаме ги в тава, прибавяме нарязания праз лук, олиото, червения пипер, черния пипер и сол на вкус. Обърква се и се налива малко вода. Задушаваме за 10 минути, за да омекване и печем във фурна до златисто.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара