Колаци от Могилица

Типично ястие за родопското село Могилица.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

Айрян, бяло брашно, царевично брашно или царевичен грис, квас, масло

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

В 1 литър айрян се прибавя 1 ч.л. сода малко сол, щипка захар. В сместа се добавя по малко бяло брашно и пожелание 1 -2 л. / царевично брашно или пшеничен грис/ при непрекъснато бъркане. Сместа трябва да стане с гъстота като боза. В намаслен тиган или сач се изсипва по един малък черпак. Като стане готово от едната страна се обръща и се пече от другата. Готовите колаци се мажат с масло.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара