Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
За корите – брашно, сол, оцет, олио, вода. За плънката: 1 кокошка
Приготвяне
Точим 5 по-дебели кори и ги набираме в тава. Печем до златисто. Сваряваме една кокошка и обезкостяваме. Върху корите слагаме месото и заливаме с бульона от кокошката. Нарязваме на парчета и запичаме до златисто.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
На гости у Дарина с работилница за козунак
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета