Мераклийска пърженица по врачански

 In Северняшка и добруджанска кухня

Зеленчуков гювеч по врачански.

Продукти

  • 2 бр. необелени патладжани
  • 2 бр. необелени тиквички
  • 1 кг чушки
  • 2 глави лук
  • 2 кг домати
  • 5 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • сол и олио

Приготвяне

Загряваме олиото и пържим нарязаните патладжани, чушки и  лук. Обелете и нарежете част от доматите, а останалите настържете на редне. Добавете при останалите зеленчуци доматите и нарязаните тиквички. Сложете в ястието чесъна и магданоза и оставете на бавен огън, докато водата изври.

Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите