Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
2 купи кисело мляко или бърканица, 1 купа царевично брашно, 1 яйце, малко овче сирене, 1 ч. л. сода, сол на вкус
Приготвяне
Продуктите се объркват, сместа е с гъстота на кексово тесто. Намазняваме тавичка и изсипваме сместа. Печем на умерена фурна, след изваждането намазваме с масло.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак