Мисирена трахна

 In Меню Могилица, Меню Смилян, Рецепти

Типично ястие за селата Смилян и Могилица.

Продукти

8 шепи шарен фасул, 1 ч. ч. мисир (сладка царевица), овче месо, олио, сол, масло.

Приготвяне

Фасулът се почиства и измива. Слага се в тенджера, заедно с едро смления мисир и олио, залива се с вода и се слага да ври. Като поомекне се осолява и се добавя сварено овче месо. Вари се на слаб огън. Накрая се прибавя превареното масло.

Къде да опитате?

  • Артел 13

    Още
  • 31окт.

    Вкусовете на Смилян по време на Празника на Смилянския фасул

    31.10.2021 25 Налични билети
    25.00лв.
    Купи
  • Еко комплекс „Смилян“

    Още
  • Комплекс „Млечен дом“

    Още
  • Комплекс „Родопски рай“

    Още
  • Механа Аида

    Още
  • Агушеви конаци

    Още
  • Вила Ади Арт

    Още
  • Дядова ряка

    Още
  • Етно Арт Руми

    Още
  • Изворът на Арда

    Още
  • Комплекс „Гераница“

    Още
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите