Оризов родопски клин

 In Меню Могилица, Меню Смилян, Рецепти

Типично ястие за селата Смилян, Могилица и други части на Родопите.

Продукти

За корите – 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. олио, вода. За плънката: 1 ч. ч. ориз, 4 бр. яйца, 2-3 с.л. кисело мляко, 1 ч. л. сода, сол, извара (сирене), масло, 1 к. ч. олио

Приготвяне

Сварява се оризът с вода (може и с прясно мляко) и като изстине малко, добавяме останалите продукти и разбъркваме. В намазнена тава слагаме едната кората, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме и печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.

Къде да опитате?

  • Артел 13

    Още
  • 31окт.

    Вкусовете на Смилян по време на Празника на Смилянския фасул

    Out of Stock
    31.10.2021 Билетите са изчерпани
    25.00лв.
    Още
  • Еко комплекс „Смилян“

    Още
  • Комплекс „Млечен дом“

    Още
  • Комплекс „Родопски рай“

    Още
  • Механа Аида

    Още
  • Агушеви конаци

    Още
  • Вила Ади Арт

    Още
  • Дядова ряка

    Още
  • Етно Арт Руми

    Още
  • Изворът на Арда

    Още
  • Комплекс „Гераница“

    Още
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите