Родопски пататник

 In Меню Могилица, Меню Смилян, Рецепти

Типично ястие за селата Смилян и Могилица.

Продукти

За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. олио, 1 вода. За плънката: 1,5 кг картофи, 1 пакет масло, 2 яйца, 1 глава лук

Приготвяне

Замесва се тесто за две кори. Картофите – измити и обелени, се настъргват на ренде. Смесват се с яйца и малко масло. В намазана с масло кръгла тавичка се слага разточената кора и отгоре се поръсва плънката, върху нея се поставя втората кора. Пече се от едната страна след това се обръща и се пече и от другата страна. Маже се с масло и се сервира топъл.

Къде да опитате?

  • Артел 13

    Още
  • 31окт.

    Вкусовете на Смилян по време на Празника на Смилянския фасул

    Out of Stock
    31.10.2021 Билетите са изчерпани
    25.00лв.
    Още
  • Еко комплекс „Смилян“

    Още
  • Комплекс „Млечен дом“

    Още
  • Комплекс „Родопски рай“

    Още
  • Механа Аида

    Още
  • Агушеви конаци

    Още
  • Вила Ади Арт

    Още
  • Дядова ряка

    Още
  • Етно Арт Руми

    Още
  • Изворът на Арда

    Още
  • Комплекс „Гераница“

    Още
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите