Шушулково люто

[mk_image src=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/shushulkovo-lyuto001-e1644354268330.jpg” image_width=”1200″ image_height=”600″ link=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/shushulkovo-lyuto001-e1644354268330.jpg” target=”_blank” align=”center”]

Типична напитка за родопското село Могилица.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Вариант без ферментация

[/mk_fancy_title][mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

(За 10 литра): 1 кг. шушулки (ябълки, круши, череши и др.), вода

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

Плодовете се заливат с вряла вода, като изстинат, течността се прецежда и е готова за пиене.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Вариант със ферментация

[/mk_fancy_title][mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

(За 10 литра): 1 кг. шушулки (ябълки, круши, череши и др.), вода

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

Плодовете се заливат със студена вода. Оставят се да ферментират 2-3 дни и течността се прецежда.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара