Шушулково люто

 In Меню Могилица, Рецепти

Типична напитка за родопското село Могилица.

Вариант без ферментация

Продукти

(За 10 литра): 1 кг. шушулки (ябълки, круши, череши и др.), вода

Приготвяне

Плодовете се заливат с вряла вода, като изстинат, течността се прецежда и е готова за пиене.

Вариант със ферментация

Продукти

(За 10 литра): 1 кг. шушулки (ябълки, круши, череши и др.), вода

Приготвяне

Плодовете се заливат със студена вода. Оставят се да ферментират 2-3 дни и течността се прецежда.

Къде да опитате?

  • Агушеви конаци

    Още
  • Вила Ади Арт

    Още
  • Дядова ряка

    Още
  • Етно Арт Руми

    Още
  • Изворът на Арда

    Още
  • Комплекс „Гераница“

    Още
  • Комплекс Арда

    Още
  • Къща „Караиван“

    Още
  • Къща Аргирови

    Още
  • Къща Звездица

    Още
  • Панорамна площадка „Върхът“

    Още
  • Пещера „Типицето“

    Още
  • Пещера „Ухловица“

    Още
  • Хотел Бащината къща

    Още
  • Хотел Изворът Арда

    Още
  • Хотел Митница и ТКЗС Билянци

    Още
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите