Сиромашка каша

Типично ястие за Чипровци.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

Брашно, сол, овче или козе сирене, сухи червени чушки, краве масло, червен пипер.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

В сгорещената мазнина се слага брашното и се запържва до златист цвят. Разрежда се с гореща вода, която се прибавя на струйки, като се разбърква с телена бъркалка. Посолява се съвсем малко и се оставя да ври на слаб огън десетина минути, заедно със сухите червени пиперки. От време на време се разбърква. Прибавя се настърганото на едро ренде сирене и след 5-6 минути се сваля от огъня. При поднасяне всяка порция се залива с препържено краве масло, оцветено с червен пипер.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара