Система за самоконтрол на малко сладкарско ателие

 In Академия

Представяме ви един от случаите на стартиращ малък бизнес, върху който наскоро работи нашия колега инж. Валери Савов от екипа на Пендара за контрол на храните.

Млад предприемач отвори малко сладкарско ателие, в което приготвя торти и пасти по домашни рецепти. Той позиционира ателието си в малък обект в квартал на София, където заедно със съпругата си приготвят сладкарски изделия, а брат му се грижи за маркетинга и продажбите. За реализацията на продукцията си ще разчитат основно на разнос до кафенета, сладкарници и хранителни магазини, частни поръчки за семейни тържества и участие във фермерски пазари.

Обектът му е с обща площ 40 кв.м, находящ се в монолитна сграда. Разполага със следните помещения: предверие; производствено помещение; склад; коридор; санитарен възел; един вход/изход, предназначен за зареждане със суровини и изнасяне на отпадъците в различно технологично време.

Технологичното оборудване, с което разполага в обекта се състои от:
– Хладилни витрини с температура от 0 до 4оС – 2 бр;
– Вертикален фризер – 1 бр.;
– Малък миксер – 1 бр.;
– Конвектомат – 1 бр.;
– Електрически котлони – 2 бр.;
– Мивки в производстводствено помещение – 2 бр.;
– Мивка в склад – 1 бр.;
– Мивка в сервизно помещение – 1 бр.;
– Стелажи;
– Везна – 1 бр.;
– Работни плотове – 2 бр.

В производството ще бъдат ангажирани четирима служители.

Документацията, която беше изготвена за регистрацията на това малко сладкарско ателие можете да откриете тук:

Добри хигиенни и производствени практики
Увод HACCP план за торти и пасти
Титулна страница ППМ Програма за микробиологичен мониторинг на работни повърхности, оборудване и готов продукт
Титулна страница “Алергени” Програма „Алергени“
Технологична документация
Процедура за формиране на партиден номер на сладкарски изделия
Регистър на технологичната документация

Recommended Posts

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите