Вдъхновенията на Новите успели за 2016 год.

 In Бизнес истории

Конкурсът „Новите успели” беше най-вълнуващото събитие тази година, което награди общо 7 микро производителя, стартирали дейност през 2016 година. Инициативата имаше за цел да проучи и анализира стратегиите на малкия бизнес при навлизането му в крехкия пазарен сегмент за храни с лица и истории, печелещи по нов начин доверието на българския потребител.

С гордост ви представяме седемте финалисти.

Източнобалканска свиня ЕООД
Кооперация от двадесет стопани на стада от вида източнобалканска свиня. Животните живеят при полудиви условия в горите на Стара Планина в областите Варна, Шумен и Бургас. Месото се предлага прясно охладено във веригата Метро. Някои от най-добрите ресторанти в страната също приготвят вкусния ястия с тяхното месо.

Ромбус
Малка семейна пивоварна, създадена от любов към бирата. Намира се на входа на Пазарджик по посока АМ Тракия. На място се предлага наливна бира с кулинарни комбинации, подходящи за различните сезони. Има и стаи за настаняване. Бира „Ромбус“ може да се открие в добрите бирени заведения и магазини в страната.

ХлеБАРна
Малка пекарна за квасен хляб в центъра на Бургас. На място се приготвят изключително вкусни хлябове, закуски и други видове печива, винаги пресни и ароматни. Майсторът хлебар има амбиции да развие бизнеса си и в посока създаване на биодинамична градина, където да обучава деца как да отглеждат здравословни храни.

Доматената къща
Семейна биосертифицирана ферма от 5 дка, разположена във варненското село Кичево. Освен производство на пресни плодове и зеленчуци, в проект е изграждане на малък цех за преработка на зеленчуци и производство на лютеница. През лятото във фермата се организират и туристически посещения с дегустация на собствена продукция от храни.

Casa Kakau
Малка семейна фирма за производство на изцяло натурален шоколад, подходящ за вегани. Намира се в централната част на град Пловдив. Производството започва от цели зърна какао, специално подбрани от най-добрите производители в Южна Америка. Освен шоколад, фирмата предлага уникален чай от какао. Продуктите могат да бъдат открити в заведения и магазини за здравословни храни в страната.

Хлебар Рангелов
Малка семейна пекарна до пазара на Костинброд. Произвежда пресен хляб по характерна технология с вариации на видовете и рецептите. Кулинарните експерименти включват хляб за фитнес маниаци със сушени плодове и интересни тестени закуски.

VeggieBox
Семейна фирма за производство на веган торти от Монтана. В предмета на дейност се включват организиране на кетъринг за различни поводи и творчески работилници за деца за работа със сладкарски изделия. Продуктите могат да се закупят на място или чрез предварителна поръчка.

Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите