Станимашки сарми от Катуница

Район на произходс. Катуница, ПловдивскоИзточник на рецептатаДиана ПондаловаДиана Пондалова е вълшебница. Една от дамите, с които ни срещна конкурса за най-вкусни домашни традиционни сарми на 7 март на Фермерски пазар “Пендара” – Женски пазар, където тя спечели награда с нейната бабина рецепта за станимашки сармички.

Страстта на Диана е да рисува портрети на баби. По време на конкурса тя се представи и със страхотна престилка, на която е нарисувала своята баба. Можете да разгледате творбите ѝ тук.

А сега ви представяме стъпка по стъпка нейната лесна рецепта за вкусни, традиционни станимашки сармички.Необходими съставкиЗа плънката500гр. кайма,

1 ч.ч ориз (малка),

1/2 ч.ч. олио,

1/2 ч.ч.  вода или повече, докато сместа стане мека,

1 ч.л. черен пипер,

1 ч.л. червен пипер,

<1 ч.л. кимион на вкус,

сол.За заливане при варенетозелева чорба,

вода,

1/2 ч.ч. олио.Начин на приготвянеВсички съставки се смесват в дълбока купа и се омесват добре на ръка, докато се получи мека плънка.Зелевите листа се режат на малки парченца дълги около 4 пръста.Навиват се и се нареждат плътно в тенджера.Покриват се с няколко листа зеле и след това се затискат с една чиния отгоре.Заливат се със смес от зелева чорба и вода в съотношение 1 към 3, която трябва да покрие сармите с 2- 3 пръста. Накрая се добавя половин чаша олио и се варят на тих огън, докато ориза се свари.

Item added to cart.
0 items - лв.