Как да станете домакин в Пендара.бг

Научете отговорите, от които се нуждаете, за да започнете да предлагате преживявания на село.

За нас “домакини” е обобщено понятие, с което каним талантливите създатели на кулинарни, фермерски и културни преживявания да споделят своите предложения, за да достигнат до нашата аудитория – най-голямата общност в България, търсеща българските корени, автентичната гастрономия и връзката със селото.

  • Домакини – кулинарни майстори,
  • Фермери,
  • Готвачи,
  • Занаятчии,
  • Местни водачи,
  • Експерти,
  • Създатели на преживявания

Вход към вашия профил

Влезте с потребителското си име и парола, за да получите помощ за публикуването на преживявания, резервациите, акаунта си и други.

Да посрещате гости и да развивате гастрономически и приключенски туризъм е изключително удовлетворяващо и носи множество ползи. Представете си усмивките на гостите, когато опитват вашите домашни специалитети. Това усещане на удовлетворение и гордост е безценно. Гастрономическият туризъм ви дава възможност да споделите богатството на българската кулинарна традиция и да разкажете историите зад всяко ястие.

Срещате се с хора от различни краища на страната, дори на света и създавате трайни приятелства. Тези социални взаимодействия обогатяват живота ви и ви дават възможност да обменяте идеи, опит и емоции с други култури.

Да развивате гастрономически и приключенски туризъм може да бъде допълнителен източник на доходи за вас и вашата  общност, подкрепяйки местните производители и икономиката на региона.

Предоставяте на гостите си уникални и автентични изживявания, които те ще запомнят за цял живот. С всеки гост обогатявате себе си и споделяте знания.

Гастрономическият и приключенски туризъм не са ограничени от сезоните, осигурявайки постоянен поток от посетители и доходи.

Това е възможност да покажете най-доброто от себе си и от българската култура, създавайки незабравими преживявания за своите гости.

Нямаме такси или абонамент.

Плащане към вас се извършва само тогава, когато имате реализирана резервация.

Гъвкави сме. Обичайно работим с два начина на разплащане към нашите домакини:

  • С комисионна, когато домакините могат да предложат отстъпка;
  • С надценка, когато домакините не могат да предложат отстъпка от цената си.
  • Да имате подходящо чисто, уютно (не непременно луксозно) и безопасно място за посрещане на гости. Вашият двор или дори овощна градина или лозов масив са идеални за целта, стига да осигурите приятно посрещане на гостите;
  • Когато искате да предлагате кулинарни преживявания, да имате добри умения за това и да бъдете отговорни към безопасността на храните;
  • Абсолютно не се допускат продукти, закупени от масовите вериги в нашите кулинарни преживявания! Всъщност, ако предложите такива на гостите си, те сами ще ви поставят негативна оценка, защото аудиторията ни изисква автентичност от вас, домашни и традиционни вкусове;
  • Когато искате да предлагате етно, занаятчийски или други културни преживявания, необходимо е да притежавате съответните компетенции и да предлагате автентичност и достоверност;
  • Хубави снимки! Това е първото впечатление, което ще създадете. Не правете компромиси, ако искате да бъдете успешни.

Обичайно предлагаме 6 категории преживявания на село, но се свържете с нас, ако не намирате вашето сред тях:

  • Работилници и уроци – интерактивен формат, в който гостите могат да участват пряко в преживяването, а не просто да го наблюдават. Тук включваме всякакви кулинарни, занаятчийски, артистични и други творчески занимания, водени от вас.
  • Гастрономически турове – посещение на минимум 2 места в даден район, които представят земеделието, кулинарията и културата му, а вие трябва да бъдете негов водач.
  • Обеди и вечери – посрещате гости с домашно, традиционно или авторско меню, приготвено от вас, от минимум 3 степени, които са описани в преживяването. Когато предложението ви е сезонно, опишете просто идеята за ястието и добавете текст, че то ще варира според сезонна. Вашите гости биха се зарадвали на сезонна изненада, стига да знаят предварително колко степенно меню ще заплатят.
  • Дегустации – опитване на малки количества фермерски или занаятчийски храни, вино, ракия, бира и други продукти, исторически свързани с България. Колко степенни да бъдат дегустациите, решавате вие.
  • Фермерски обиколки – в общия случай, тук представяме посещения на ферми с обиколка на стопанството, водено от вас, както и бърза дегустация на вашите продукти. В някои случаи фермерите не искат входна такса за посещение и дават отстъпка за покупки на продукцията им от фермата, докато в други случаи фермерите искат входна такса и не държат на покупки.
  • Етно & Ритрийти – най-артистичната ни, духовна и етнографска категория. В нея включваме широк микс от преживявания, свързани с бита, облеклото, нравите, красотата, вярванията, обичаите и духовното ни развитие – традиционно и съвременно.

Вижте нашият детайлен Фото гайд

  • Когато посрещате гости и готвите у дома, не е задължително да се регистрирате като хранителен бизнес в БАБХ, но винаги остава за вас отговорността да осигурявате безопасност на храните и вашите гости.
  • Когато, освен храна/хранене, предлагате на гостите си и нощувка, непременно трябва да имате регистрация по Закона за туризма, придружена със съответната категоризация за стая, апартамент, къща за гости или семеен хотел и пр. Домакини, които не са регистрирани по Закона за туризма, нямат право да предлагат нощувки!
  • Общността на Пендара е отворена и за професионални таланти, така че, ако вече имате регистриран хранителен бизнес или дейност, не се колебайте да станете домакин и тук.
  • Възможност да рекламирате себе си като кулинарен, културен талант или ферма и да посрещате гости, за да се изявите.
  • Достъп до най-бързоразвиващата се почитателска общност на българската кухня и селски туризъм с възможност да изграждате своя фен-група.
  • Добра възможност за допълнителен доход.
  • Допълнително споделяне на вашите преживявания в нашите социални мрежи и в тези на утвърдени туристически агенции.

Данни за аудиторията ни в социалните мрежи към момента:

  • Facebook: 25.000+
  • Instagram: 7.000+
  • TikTok: 500+
  • LinkedIn: 3.500+
  • Резервация и управление на гостите.
  • Календар на обявите и резервациите.
  • Списък с гостите.
  • Персонални правила за резервации и анулиране.
  • Комуникация с гостите по e-mail или телефон.

Млада. Над 81% жени / под 19% мъже на възраст между 25 – 45 години. Предимно от големите градове София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен и Велико Търново.

Над 90% от резервациите в нашия сайт са за 2-ка гости.

Да, предлагаме и допълнително платени маркетингови услуги:

  • Професионални снимки на храна, събитие или обекти.
  • Реклама в нашите социални канали.
  • Приоритетно позициониране на началната страница.

Заявете на нашия e-mail в Контакти.

Изпратете заявка за домакин

Остава още само една стъпка, за да заявите своето домакинско пространство в Пендара.бг и да публикувате преживяванията си – попълнете формуляра.

Влизане

Регистриране

"Вашите лични данни ще бъдат използвани за подобрена ползваемост на този сайт, за да управлявате достъпа до профила си, както и за други цели, описани в нашите Правила за поверителност и "бисквитки" политиката на поверителност."

Item added to cart.
0 items - лв.