Описание
Ако сега стартирате бизнес идея за местни храни,
Ако имате действащ малък бизнес с местни храни,
Ако сте готвач или ресторантьор,
привлечен от каузата за възстановяване на българския вкус,
Този тренинг тур е точно за вас!Какво е тренинг тур?Практическото обучение учи:Курсът преподава практически познания и умения за микро предприятията за храни:
- устройство на помещенията и технологичното оборудване;
- организация на производството;
- санитарно-хигиенно поддържане на обекта
- произход и проследимост на храната;
- добри търговски практики;
- организация на персонала;
- маркетинг;
- продажби.
Как да организирате производството и търговията си спрямо специфичните нужди на бизнеса за местни, в т.ч. традиционни, фермерски и занаятчийски храни;
Как да прилагате успешно опростени производствени практики и HACCP;
Как да съчетавате предлагането на качествена и полезна храна с автентичния местен опит, култура и история;
Как да превърнете приготвянето на местни храни в успешна бизнес и туристическа услуга.Тренинг тура до малки ферми и занаятчийници е възможност за договаряне на директни доставки на малки количества местни храни до магазини и заведения в цялата страна.УчастиеБроят на участниците е ограничен!
Умишлено се придържаме към малки групи, за да сме сигурни че ще имате добри възможности за индивидуална комуникация с нашия екип от HACCP експерт и менторите.ТранспортЛичен автомобил или споделено пътуване с останалите участници.
Предварителната организация на транспорта се осъществява ТУК.
Ако предлагате или търсите място за споделено пътуване, моля последвайте линка.Дати на провеждане:14 – 16 юни 2019Програма08.00 ч.Тръгване от София10.00 ч.Ферма “Юлия Стоянова”
с. Гинци, общ. Годеч
10.00 – 11.00 ч. Юлия Стоянова създава фермата през 2011 г. и днес имат 240 овце, които пасат свободно в зоната от Натура 2000 „Западна Стара планина и Предбалкан”. Оттам идва и неповторимият вкус на млякото и сиренето, което тя прави. От 2016 година фермата е регистрирана по Наредба 26 за преработка във фермата и директни продажби.11.00 ч.Ферма “Каряна”
с. Ягодово
11.00 – 12.00 ч.Козе ферма “Каряна” е създадена през 2015 година. Произвежда рикота и тип тоскана от козе мляко. Ще ви срещнем със собственика Теодор Вълчанов.12.30 ч.Ферма “Крушата”
близо до Берковица
12.30 – 13.30 ч. Среща и беседа с Иван Атанасов – потомствен каракачанин, който отглежда рядка порода овце – реплянска. Производител на овче сирене и мляко.13.30 ч.Хотел – ресторант „Кръстева къща“
гр. Берковица
13.30 – 15.00 ч. Стара възрожденска къща, строена през 1876 г. с прекрасна лятна градина, в която е позициониран ресторантът. На това вдъхновяващо място ще поспрем за вкусен обяд с традиционни местни ястия.15.30 ч.ЕТ “Инко – Ивалин Цеков”
с. Костенци
15.30 – 16.30 ч. Селскостопански производител и преработвател на собствената си продукция от ягоди, малини и горски плодове.16.30 ч.Пчелар Теодор Пушкаров
село Меляне
16.30 – 17.30 ч. Първият пчелар от Област Монтана, регистрирал се по Наредба 26. Теодор Пушкаров е потомствен пчелар, наследил занаята от своя дядо. Живее в Монтана, а пчелинът му се намира в малкото планинско селце Меляне, в зона от мрежата Натура 2000 „Западен Балкан“. Гледа на пчелите не просто като на бизнес или начин на препитание, за него те са истинското му призвание. Продава на фермерски пазар в София.19.00 ч.Хотел Кипровец
град Чипровци
19.00 ч. Вечеря с традиционни местни ястия и дискусия с нашия екип от HACCP експерти. Нощувка.09.30 ч.JTNDYSUyMGhyZWYlM0QlMjJodHRwJTNBJTJGJTJGa2lwcm92ZXRzLmNvbSUyRiUyMiUzRWtpcHJvdmV0cy5jb20lM0MlMkZhJTNF09.30 ч.Цех за домашно печени кори за баница
гр. Чипровци
9.30 – 10.00 ч. Чипровски домашно печени кори за баница.banicata.com10.30 ч.Демонстрационен център “Традициите на Северозапада”
с. Превала
10.30 – 11.30 ч. Среща с Мая Ангелова – производител на домашни сладка и лютеница.11.30 ч.Ферма “Йордан Живков”
с. Превала
11.30 – 12.30 ч. Ферма за яйца от свободни кокошки. Продават се на пазара Борово в София.12.30 ч.Демонстрационен център “Традициите на Северозапада”
с. Превала
Обяд14.30 ч.Ферма “Реплянка”
с. Репляна
14.30 – 15.30 ч. Фермата отглежда около 600 овце от автохтонната порода реплянска овца – традиционна местна порода. Тя приютява и демонстрационен център за производство на кисело мляко и сирене.replyanka.com16.30 ч.Винарска изба Боровица
16.30 – 17.30 ч.enjoywine.bg14.30 ч.Хотел “Хан Мадона”
с. Фалковец
14.30 – 15.30 ч. Собственикът е член на Българската асоциация за алтернативен туризъм и ще разкаже, за многогодишният си опит в областта на селския и екотуризма.
Дискусия с нашия екип от HACCP експерти. Нощувка.hanmadona.com09.15 ч.Закуска – Хотел „Хан Мадона“
Тръгване – 9.15 ч.09.15 ч.Ферма Версол
с. Лик
9.00 – 10.00 ч. Семейна биодинамична фермаversol.bg11.50 ч.Ферма “Братя Пендански”
с. Алтимир
11.50 – 12.00 ч. Производител на натурален парен кашкавал с боровинкиyoutube.com13.00 ч.Обяд в село Борован или Враца. Връщане в София – около 15 ч.
Отзиви
Все още няма отзиви.