Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
10 шепи фасул, 1 глава лук, 2 бр. моркови, 1 ч.ч. олио, брашно, сол, червен пипер, масло
Приготвяне
Накисва се фасулът за 5-6 часа. Заедно с лука, морковите и олиото се залива със студена вода и се вари. 15-20 минути преди готовност, се осоляват и се прибавя запръжката от олио, брашно и червен пипер. При сервиране се прибавя запържено масло.
Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми