Къща за гости Българа
0 средна оценка (0 ревюта)

Здравейте, ние сме семейство Николови и развиваме туристическа бизнес в китното добруджанско село Ветрен. Всичко започна през 2018 година, когато решихме че е време да се отдадем на нашите мечти и да започнем да ги реализираме. Така през 2019 година къщата за почивка се превърна в Къща за гости Българа. Българа е повече от място за настаняване, тя е пространство, което изразява нашите интереси и духовни търсения, сбира в едно история,  природа и храна.

Историята е една от нашите страсти и тя е причината да съхраняваме и колкционираме, както предмети, така и истории . Цялата ни колекция е изложена в Къща Българа- 100 годишна добруджанска къща, която реновирахме почти 10 години. Всяко кътче, от стаите до механата разкрива автентична атмосфера / ръчно правена мазилка, дървени греди, ръчно тъкан текстил/и разказва истории за отминали времена. В частната ни колекция ще видите предмети, които са били притежание на нашите баба и прабаби и са семейни реликви, ще научите техните истории. В Българа времето спира и попадаш в друго измерение, от където не ти се иска да излизаш, а само да слушаш и гледаш в захлас.

Втората ни голяма страст е природата. През годините създадохме очарователни цветни и билкови градини, изпълнени с аромат на божур, хортензия, ирис, здравец, босилек, мента, мащерка и много други, които дават паша на пчелите. От скоро отглеждаме и своите зеленчуци, които влагаме в  приготвянето на храната. Къщата е разположена в малка горичка,  която се оглася само от крясъка на дивите фазани и почукването на кълвачи.  Само на 40 минути пеша от нас тече великата река Дунав, която днес свързва най-много европейски държави и някога е била естествена граница на римската империя. Предлагаме ви да ви разходим с лодка по Дунав и да усетите неговото величие.

Третата ни голяма страст е храната, която обожаваме да приготваме. С помощта на нашето семейство ще откриете уникалните вкусове на местната кухня/ рибни ястия  / и ще научите за местните традиции. С удоволствие ще споделим с вас-нашите гости, тайните по отглеждането на храната и нейното приготване. Всеки е добре дошъл на трапезата ни, където ще  усети вкуса на Добруджа! Очакваме ви!

Предложения на домакина

  • Дунавска разходка с лодка, обяд и етнографска колекция „Българа“

    90 лв.
    Виж

Показване на единичен резултат