Клинът е типична родопска баница с пълнеж от ориз, сирене, мляко и масло, но в селата Смилян и Могилица по старо му се приготвя с билгур. Това му придава по-мек вкус.
Продукти
За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. олио и малко вода да стане за точене.
За плънката: 300 гр. булгур, 2-3 яйца, сол, масло, прясно мляко
Приготвяне
Булгурът се вари 20 минути в подсолена вода в съотношение 1 към 4. Прибавят се яйцата и прясното мляко. В намазнена тава слагаме едната кората, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме и печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.