Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1 л прясно мляко, 3 яйца, 6 с. л. брашно, масло, сол
Приготвяне
Млякото се слага да заври посолено на вкус. Яйцата и брашното се разбиват с малко вода. Сместа се прибавя на тънка струя към млякото и се бърка до сгъстяване . Изсипва се в купички, залива се с преварено масло.
Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми