Бело пръжено шльопаво

Бързите яхнии са типични за торлашката кухня. Рецептите са такива, че ястието става готово само за 15-20 минути. Бързината е била от особена важност по време на жътва и сеитба, когато кипяла усилена работа по полето и домакините трябвало да готвят за 15-20 души.

Продукти

  • 5 стръка праз лук
  • 100 грама сирене
  • 1-2 с. л. брашно
  • 100 мл вода.

Приготвяне

В нагорещено олио се запържва нарязаният на дребно праз, прибавя се и натрошеното сирене. Добавят се брашното, разтворено в хладка вода. Бърка се, докато стане хомогенна смес и се добавят 1-2 яйца. Бърка се до готовност и се посолява на вкус.

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.