Ашер

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

8 шепи шарен и бял фасул, 1 ч. ч. мисир (сладка царевица), 1 к. ч. пшеница, 2 средни картофа, 1 шепа жупкар, 1 шепа резенчета бял кочен (алабаш), овче месо, олио, сол, масло

Приготвяне

Фасулът се почиства и измива. В тенджера се поставя фасулът, едро смляната царевица, пшеницата, жупкаря и олиото. Всичко се залива с вода и се слага да ври. Добавя се картоф и бял кочен. Като поомекне се осолява и добавя сварено овче месо. Вари се на слаб огън. Накрая се прибавя превареното масло.

Item added to cart.
9 items - 3,118 лв.
9
    Вашата количка
    1+ са купили това
    Как да създадеш успешно гастрономическо преживяване (Домакин : Гери Кабаиванова)
    Цена:360 лв. (184.07 €)
    - +
    360 лв. (184.07 €)
    8+ са купили това
    Индивидуален онлайн HACCP курс (Домакин : Академия Пендара)
    Цена:120 лв. (61.36 €)
    - +
    120 лв. (61.36 €)
    Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
    Цена:1,130 лв. (577.76 €)
    - +
    1,130 лв. (577.76 €)
    Как да създаваш съдържание, което продава - копирайтинг консултация с Иванка Могилска (Домакин : Иванка Могилска)
    Цена:140 лв. (71.58 €)
    - +
    140 лв. (71.58 €)
      Използвай промо код