Свинският черен дроб е основната съставка за направата на етърници в странджанско, като там всяка домакиня приготвя своя вариация съобразно предпочитаните подправки.Към сместа от черен дроб се добавя сланина, повечко, за да станат сочни, праз, черен пипер и сол. Някои домакини добавят и бял дроб. Сместа се пълни с тънки черва. Суровите етърници се пекат във фурна като отгоре им се правят малки разрези както при печената наденица.

Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
На гости у Дарина с работилница за козунак
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
На раздумка с добруджански лападник