Зеленчуков гювеч по врачански.
Продукти
- 2 бр. необелени патладжани
- 2 бр. необелени тиквички
- 1 кг чушки
- 2 глави лук
- 2 кг домати
- 5 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- сол и олио
Приготвяне
Загряваме олиото и пържим нарязаните патладжани, чушки и лук. Обелете и нарежете част от доматите, а останалите настържете на редне. Добавете при останалите зеленчуци доматите и нарязаните тиквички. Сложете в ястието чесъна и магданоза и оставете на бавен огън, докато водата изври.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
На гости у Дарина с работилница за козунак
На раздумка с добруджански лападник