Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
500 г бърканица, царевично брашно, сол, масло.
Приготвяне
Бърканицата се слага в тенджера, прибавя се царевичното брашно и сол на вкус. Поставя се на огъня и се бърка непрекъснато, за да не се пресече. Трябва да стане по гъсто от боза. Готовата смес се изсипва в тава или чиния, правят се дупчици с лъжица и се залива с преварено масло.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
На гости у Дарина с работилница за козунак
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета