Постни сарми и пълнени сухи чушки

pin_fill_sharp_circle Created with Sketch. РАЙОН: Кюстендил

АВТОР: Миродинка Василева

ПРЕЖИВЯВАНЕ: На гости у Миродинка с попарник и скроб

Тази рецепта съм я научила от възрастните жени в селото – стара, изпитана и пълна с вкусове.


Съставки

  • 1.500 кг. ориз
  • 2 стръка праз лук
  • 2 глави кромит лук
  • 2 голями моркови
  • 1 чаша млени орехи
  • 50 гр. стафиди
  • 3-4 ч. л. сол
  • 3 ч. л. червен пипер
  • 500 мл. олио
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 1 голяма кисела зелка
  • 10-12 бр. червени сухи чушки

Приготвяне

Нарязваме на едро праз лука, кромида и морковите на ситно, след което ги задушаваме за 10 минути.
Добавяме ориза, солта, подправките и червения пипер, разбъркваме и задушаваме още 5-6 минути. След това наливаме 500 мл гореща вода.
Когато оризът поеме течността, сваляме сместа от котлона и добавяме смлените орехи.
При оформянето на сармите слагаме в зелевото листо по една стафида и завиваме.
Пълним чушките със същата плънка, като във всяка добавяме по три стафиди.
Подреждаме сармите и пълнените чушки в дълбока тава, заливаме с гореща вода – около три пръста над продуктите, и печем на 180-200°C за 2 часа.
След като ястието е готово, заливаме със сгорещено олио, в което сме запържили червен пипер.

Item added to cart.
0 items - лв.
0
    Вашата количка
    Количката ви е празнаВръщане към магазина
      Използвай промо код