Синдермьо

 In Родопска и тракийска кухня
salih-pasha020

Прилича на качамак, но не е. Приготвя се по традиция в селата Смилян, Могилица и в други краища на Родопите, като царевичния грис се смесва с обилно количество кашкавал. Ястие, слагано на трапезата в миналото при празнични поводи за семейството.

Продукти

Масло, кора от узряло сирене или кашкавал, царевично брашно.

Приготвяне

Преварява се масло, сипва му се малко вода, добавя се кората от узряло сирене или кашкавал. След като се свари му се сипва царевично брашно и се бърка. Докато е топло, може да се яде с лъжица, когато изстине се реже с нож.

Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите