Сатсанга

 In Бизнес истории

Вегетарианският и веган ресторант “Сатсанга” отвори врати през пролетта тази година в Бургас и оттогава е мястото, в което можем да намерим своята порция грижливо приготвена здравословна храна в града. Задържането на интереса към един алтернативен стил на хранене може понякога да бъде предизвикателство, но страстта към йога на основателите му ги ориентира към представяне на вегетарианската кухня чрез индийските практики на приготвяне на храната. “Сатсангa” в индийската философия означава да бъдеш в компанията на истината и на добри праведни другари. Там ни водят и основателите на ресторанта – към началото на един път, по който здравословната и осъзната храна върви ръка за ръка с духовността.

Какво провокира създаването на “Сатсанга” точно в Бургас?

Ние живеем в Бургас. Занимаваме се с йога и тъй като йога и здравословното хранене са свързани по естествен начин, нашето желание беше да предложим едно различно пространство, което да обединява и двете. Това доведе до създаването на “Сатсанга”.

Какви вдъхновения черпите за изготвянето на менюто на ресторанта?

Първоначалното вдъхновението идва от даровития вид, под който идва храната получена без извършването на насилие. Като вегетарианци ние имаме щастието да се насладим на огромно разнообразие от форми, аромати, цветове, текстури и вкусове.

Когато дойде радикалният момент за смяна на диетата от предимно месна към безмесна храна, дойде и предизвикателството за приготвянето на вкусна и питателна храна. Индийската кухня, основана на тези традиции, беше добра алтернатива. Една книжка с рецепти ми попадна на един пазар в Дъблин и започнах да си готвя. Уменията си усъвършенствах по време на три годишния си престой в Индия. Същевременно тази диета е в унисон и с учението на йога, което е друга наша страст.

Какви са най-големите предизвикателства в работата ви?

Като ресторантска кухня динамиката винаги е на лице, особено когато има клиенти в очакване на вкусна храна. Естествено и предизвикателството да бъдеш единствения вегетариански ресторант говори за популярността на този лайфстайл. Но все повече хора се обръщат към вегетарианския начин на хранене.

Какво смятате, че трябва да се промени в навиците на хранене на съвременния градски човек? А какво правите вие за тази промяна?

“Сатсанга” е единственото място в града, в което се предлага сатвична храна, което означава чиста и блага за тялото, ума и духа. Ние даваме една алтернатива на хората, но всеки сам трябва да се интересува от своето здраве. Вече има достатъчно информация. Не сме ние тези, които трябва да казваме на хората какво да променят в своите навици. Всеки сам трябва да използва собствената си интелигентност, за да се самосъхрани и развива.

Интервюто се случва в партньорство с “Виж! Бургас”.

“Сатсанга” откриваме в Бургас на ул. “Славянска” 14
и на Facebook.com/satsangaburgas
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите