Описание
Група
4 – 20 душиНасладете се на вкусовете, пъстрите цветове и забележителната природа на чипровския край. Преоткрийте едно позабравено райско кътче от България!
- Дегустационен обяд
- Кулинарна демонстрация
- Допълнителна консумация
- Покупки от производители
- Местен водач
- Нощувка/и
За пълно възстановяване на заплатеното капаро, анулирайте поне 14 дена преди датата на пристигане.
ПРОГРАМА
- Боб чорба/ пилешка супа
- Гньетени чушки
- Кавърма в гювече( пилешка или свинска)
- Джуркана коприва по чипровски
- Зелеви сарми с ориз и орехи по чипровски
- Чипровско пържено
- Домашен хляб
Плащане на място:
Евентуална допълнителна консумация на домашно бяло/ червено вино или чипровска ракия от сливи и праскови.Заедно с местния готвач Георги Костодинов ще направите типична торлашка баница за Чипровци. Специфичното при нея са корите обги, или домашно печени кори за баница. Правят се от брашно, вода, сол и малко оцет. Точат се на ръка и се налагат да се изсушат на печка с дърва за около 30-40 мин.Посетете местни производители и пазарувайте от тях:
Ако желаете, може да останете да нощувате в гостоприемницата. Необходимо е добавите резервация към поръчката си.
Отзиви
Все още няма отзиви.