В Чипровци приготвят „Пържено“ по няколко начина, като единият вариант е с киселец.
Типично ястие за Чипровци.
Продукти
Киселец, 4-5 яйца, сухи червени чушки, олио, сол.
Приготвяне
Първо измиваме старателно киселеца, след което го нарязваме и слагаме да се попари с 3-4 супени лъжици олио. Добавяме нарязаните сухи чушки. Добавяме вода и когато омекне и започне да се пържи, посоляваме и слагаме 4-5 яйца, разбити предварително. Бъркаме ястието, докато яйцата се втвърдят, после го сваляме от огъня.
Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми