Бързите яхнии са типични за торлашката кухня. Рецептите са такива, че ястието става готово само за 15-20 минути. Бързината е била от особена важност по време на жътва и сеитба, когато кипяла усилена работа по полето и домакините трябвало да готвят за 15-20 души.
Продукти
- 5 стръка праз лук
- 100 грама сирене
- 1-2 с. л. брашно
- 100 мл вода.
Приготвяне
В нагорещено олио се запържва нарязаният на дребно праз, прибавя се и натрошеното сирене. Добавят се брашното, разтворено в хладка вода. Бърка се, докато стане хомогенна смес и се добавят 1-2 яйца. Бърка се до готовност и се посолява на вкус.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
На гости у Дарина с работилница за козунак
На раздумка с добруджански лападник