Бело пръжено шльопаво

Бързите яхнии са типични за торлашката кухня. Рецептите са такива, че ястието става готово само за 15-20 минути. Бързината е била от особена важност по време на жътва и сеитба, когато кипяла усилена работа по полето и домакините трябвало да готвят за 15-20 души.

Продукти

  • 5 стръка праз лук
  • 100 грама сирене
  • 1-2 с. л. брашно
  • 100 мл вода.

Приготвяне

В нагорещено олио се запържва нарязаният на дребно праз, прибавя се и натрошеното сирене. Добавят се брашното, разтворено в хладка вода. Бърка се, докато стане хомогенна смес и се добавят 1-2 яйца. Бърка се до готовност и се посолява на вкус.

Item added to cart.
15 items - 5,748 лв.
15
  • Добавено
Вашата количка
Маркетинг за микробизнеса (Домакин : Пендара на село)
Цена:800 лв. (409.03 €)
- +
800 лв. (409.03 €)
Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
Цена:1,130 лв. (577.76 €)
- +
2,260 лв. (1,155.52 €)
    Използвай промо код