Бял старец

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

5 л подсирено овче мляко, сол, овче масло

Приготвяне

От подсиреното овче мляко изваждаме сиренето. Прецедената течност (цвик) се поставя отново на огъня да заври. Добавяме половин литър студена вода, за да се пресече и да получим извара. Изварата се прецежда през тензух. Към получената около 200-300 г извара прибавяме 1 с. л. сол и объркваме с овче меко масло.

Item added to cart.
7 items - 2,108 лв.
7
  • Добавено
Вашата количка
Преживявания, фермерски и занаятчийски храни: маркетинг консултация с Гергана Кабаиванова (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:90 лв.
- +
90 лв.
Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
Цена:1,130 лв.
- +
1,130 лв.
    Използвай промо код