В Чипровци приготвят „Пържено“ по няколко начина, като единият вариант е с червени чушки.
Типично ястие за Чипровци.
Продукти
Печени, обелени и почистени червени чушки, овче сирене, яйца, олио, масло, сол.
Приготвяне
Чушките се нарязват и запържват в нагорещеното олио (водата от тях трябва да се изпари съвсем и леко да се запържат). В края на пърженето се поставя малка бучка масло и надробено сирене. Разбърква се и след около минута се добавят разбити с малко сол яйца. Бърка се и се държи на котлона до готовност на яйцата.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак