Джуркана коприва по чипровски

Типично ястие за Чипровци.

Продукти

Коприва, люти чушки, чесън, сол, брашно, олио

Приготвяне

Измиваме старателно листата на копривата и ги бланшираме. През това време в мазнината се задушава нарязаният чесън, а след това се добавя и отцедената коприва. Тя не пуска толкова вода, колкото спанака или лапада, затова е добре да се долее около чаша вода. Добавят се и сушените люти чушки. Разбърквате периодично, докато копривата омекне и стане на каша, която се сгъстява с малко брашно (отнема около 10 минути). Подправя се с червен пипер.

Item added to cart.
2 items - 576 лв.
2
    Вашата количка
    1+ са купили това
    Как да създадеш успешно гастрономическо преживяване (Домакин : Гери Кабаиванова)
    Цена:360 лв. (184.07 €)
    - +
    360 лв. (184.07 €)
      Използвай промо код