Свинският черен дроб е основната съставка за направата на етърници в странджанско, като там всяка домакиня приготвя своя вариация съобразно предпочитаните подправки.Към сместа от черен дроб се добавя сланина, повечко, за да станат сочни, праз, черен пипер и сол. Някои домакини добавят и бял дроб. Сместа се пълни с тънки черва. Суровите етърници се пекат във фурна като отгоре им се правят малки разрези както при печената наденица.

Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми