Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1, 5 кг картофи, 3-4 стръка праз лук, 4-5 с. л. олио, 1 щипка червен пипер, черен пипер, сол
Приготвяне
Обелваме и нарязваме на кръгчета картофите, слагаме ги в тава, прибавяме нарязания праз лук, олиото, червения пипер, черния пипер и сол на вкус. Обърква се и се налива малко вода. Задушаваме за 10 минути, за да омекване и печем във фурна до златисто.
Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми