Снимкa: личен архив на автора
РАЙОН:
Комбус е древно ястие с щавляк и сухи червени чушки от Северозападна България.
АВТОР: Перуника Илиева
Когато бях малка, чаках с нетърпение пролетната ваканция. Отивах на село и се наслаждавах на красивата природа. Тогава не осъзнавах колко важно е да бъдем близо до природата, но чувствах силата й и несъзнато си я търсех. Спомням си как баба ми сядаше на малко столче пред къщата и чистеше щавляка, който дядо ми беше набрал в градината.
Обичах всички селски манджички и салатки, но комбусът си остана мое любимо ястие. Сега, след много години на “модерен” живот, си давам сметка колко малко ни трябва, за да бъдем щастливи, за да бъде храната ни вкусна, за да бъде денят ни спокоен и усмихнат. Споделям рецептата за едно уникално вкусно ястие, което научих от моята баба.
Съставки
Количества според наличното и на вкус.
Приготвяне
Количества според наличното и на вкус.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак