Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1 тиква, сушени плодове (череши, сини сливи и ябълки), захар.
Приготвяне
Обелваме тиквата и режем на кубчета. В тенджера редуваме плодовете и заливаме с вода, да покрие плодовете. Вари се, след като го отстраним от огъня прибавяме захар на вкус. По желание за аромат се прибавя хитър (индрише).
Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми