Типично ястие за Боженски чифлик.
Продукти за 4 порции
- около 12 малки ябълки
- захар
- стафиди
- орехи
Приготвяне
Издълбаваме кладенче в ябълката. Пълним с орех, стафида и малка лъжичка захар. Подреждат се в тавичка и се налива чаша вода. Пекат се около 40 минути.
Открий преживяване
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости у Дарина с работилница за козунак
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета
На гости у Дарина с работилница за тракийски катми