Картофите са най-употребяваният продукт в торлашката кухня. От тях са се приготвяли всякакви ястия, предястия, супи и мезата. „Претръкан компир“ е рецепта от района на село Чупрене.
Продукти
- 5-6 картофа
- 2 стръка праз лук
- 3-4 супи чушки
- червен пипер, сол
Приготвяне
В нагорещено олио се запържват празът и чушките. Картофите се сваряват, обелват, намачкват и се смесват със запръжката. Слага се сол на вкус и малко червен пипер. Бърка се, докато и картофите се запържат.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак